شیائومی دوباره چیپست اختصاصی تولید می‌کند

در حال حاضر، اپل، سامسونگ و هواوی تنها تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمندی هستند که پردازنده‌های کاملاً سفارشی ارائه می‌دهند، در حالی که گوگل نیز با همکاری سامسونگ چیپ‌های نیمه‌سفارشی تنسور را عرضه می‌کند. پیش از این شنیده بودیم که شیائومی می‌تواند با یک چیپست جدید به این جمع بپیوندد و به نظر می‌رسد که اکنون جزئیات بیشتری در این زمینه به دست آمده است.

یکی از افشاگران، جزئیات ادعایی درباره‌ی چیپست جدید شیائومی را منتشر کرده است. برای شروع، گفته می‌شود که این چیپست بر اساس نسل دوم فرآیند ۴ نانومتری شرکت TSMC طراحی شده باشد و عملکردی مشابه چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ عرضه شده در سال ۲۰۲۲ داشته باشد. این بدان معناست که پردازنده از نظر قدرت پردازشی فاصله‌ی زیادی با چیپست‌های پرچم‌دار کنونی دارد، چه برسد به نسل بعدی تراشه‌ها.

این فاش‌کننده همچنین ادعا می‌کند که شرکت چینی یونیساک (Unisoc) یک مودم ۵G برای این چیپست فراهم می‌کند و این چیپست در نیمه‌ی اول سال ۲۰۲۵ معرفی خواهد شد.

بخوانید  راهنمای انتخاب بهترین ساعت کوهنوردی و طبیعت‌گردی

چیپست شیائومی

این اولین باری نیست که می‌شنویم شیائومی احتمالاً روی یک چیپست جدید گوشی هوشمند کار می‌کند. مدیرعامل مدیاتک، ریک تسای، در ژانویه ۲۰۲۴ به یک پروژه چیپست سفارشی شیائومی اشاره کرده بود. همچنین، این اولین پردازنده‌ی سفارشی گوشی هوشمند شیائومی نخواهد بود. این شرکت در سال ۲۰۱۷ چیپ Surge S1 را معرفی کرد که در گوشی Mi 5C استفاده می‌شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که شیائومی بر روی یک نسل بعدی تراشه موردنظر کار می‌کرد اما پیش از اینکه بتواند به‌طور رسمی آن را معرفی کند، تلاش‌های خود در زمینه‌ی چیپست سفارشی را کنار گذاشت. این شرکت از آن زمان به توسعه چیپ‌های کوچک‌تری متمرکز بر مدیریت نیرو/باتری، شارژ و تصویرسازی روی آورده است. این چیپ‌ها در گوشی‌های پرچم‌دار اخیر اندرویدی شیائومی یافت می‌شوند.

می‌توان گفت که اکنون بهترین زمان برای یک چیپست سفارشی از شیائومی فرا رسیده است. روابط پرتنش بین چین و ایالات متحده منجر به اعمال تحریم‌هایی علیه شرکت‌های فناوری چینی شده است. بنابراین، در صورتی که این شرکت از دسترسی به تأمین‌کنندگان مانند کوالکام و مدیاتک دچار مشکل شود، ذخیره‌ای از چیپ‌های داخلی می‌تواند به شیائومی کمک کند. در واقع، ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به طور موقت سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها در شیائومی را ممنوع کرد، اما این شرکت با پیروزی در دادگاه موفق به لغو این تصمیم شد.

بخوانید  ایرانی‌ها حریف قهرمان آسیا نشدند؛ شکست اتحاد کلبا مقابل العین

در هر صورت هرچقدر رقابت در بازار تراشه‌ها افزایش پیدا کند، احتمالا با نوآوری‌های بیشتری در این حوزه روبرو خواهیم شد.

  • شیائومی هم در حال ساخت گوشی تاشو با دو لولا است

منبع: Android Authority

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *