آیا هنگام دسترسی به یک وب سایت با ارور this site can’t be reached مواجه میشوید؟ در این مطلب به شما چند راه حل ساده و کاربردی را آموزش میدهیم تا با رفع ارور this site can’t be reached بتوانید هر چه سریعتر بتوانید به شبکهی اینترنت متصل شوید.
- راهنمای انتخاب و راهاندازی بهترین اینترنت برای گیم در ایران
به طور معمول، ارور this site can’t be reached یکی از آزاردهندهترین خطاهایی است که در مرورگر میتوان شاهد آن بود؛ چرا که بسیاری از کاربرها هیچ ایدهای ندارند چرا این خطا را میبینند. در این مطلب سعی میکنیم بهترین راه حلها را در این زمینه توضیح دهیم.
مشاهده همه
سادهترین راه حلهای ممکن
قبل از این که راه حلهای اساسی را توضیح دهیم، پیشنهاد میکنیم چهار توصیهی زیر را ابتدا انجام دهید:
۱. آزادسازی مصرف زیاد رم
امکان دارد برنامههای مختلفی در پس زمینهی سیستم عامل در حال اجرا باشند و شما متوجه نباشید. پیشنهاد میکنیم برنامههایی را که به آنها نیاز ندارید، برای همیشه ببندید و جلوی اجرای مجدد آنها را بگیرید. شما میتوانید با فشردن دکمههای Ctrl + Shift + Esc روی کیبورد، پنجرهی Task Manager را باز کرده و برنامههای در حال اجرا را رصد کنید.
۲. پاک کردن کش (حافظه پنهان) و دیتای مرورگر
گاهی اوقات با پاک کردن کش و دیتای مرورگر میتوانید این مشکل را به راحتی حل کنید. شما باید وارد تنظیمات (Settings) مرورگر خود شده و در بخش Clear browsing data کش و دیتا را پاک کنید. در مرورگرهای مختلف ممکن است این عبارت تا حدودی متفاوت باشد، اما کارکرد آنها کاملا مشابه بوده و با پاک کردن کش و دیتای مرورگر میتوانید به سایتها مجدد دسترسی پیدا کنید.
۳. با یک پنجرهی خصوصی چک کنید
تلاش کنید وبسایت را در حالت Private باز کنید. برای این کار شما میتوانید از تنظیمات مرورگر، گزینهی Private Window را انتخاب کنید. در هر سه مرورگر فایرفاکس، گوگل کروم و مایکروسافت ادج این قابلیت وجود دارد.
۴. عیبیابی با کمک ابزار ویندوز
معمولا در انتهای صفحهی ارور this site can’t be reached یک گزینهی قابل کلیک وجود دارد که شما با انتخاب آن، به یک صفحهی جدید هدایت میشوید تا ویندوز خودش ایراد را پیدا کند. واقعیت امر، ابزار عیبیابی ویندوز در یافتن علت و حل مشکلات پیچیده ناتوان ظاهر میشود، اما ایرادات ساده نظیر اختلال DNS را میتواند برطرف کند.
اگر صرفا یک وبسایت خاص برای شما باز نمیشود، شاید وبسایت از جنبهی سخت افزاری دچار مشکل شده باشد یا سرور آن قطع شده است. حتی این احتمال هم وجود دارد وبسایت مورد نظر آدرس آیپی یا منطقهی فعلیتان را مسدود کرده باشد.
اگر با دنبال کردن موارد بالا مشکل شما حل نشد، پیشنهاد میکنیم به سراغ راه حل بعدی بروید.
۲. بررسی اتصال اینترنت
اگر به طور مکرر با ارور this site can’t be reached در مرورگر مواجه میشوید و قادر نیستید هیچ وب سایتی را باز کنید، شاید مشکل از اتصال اینترنتی شما باشد. پیشنهاد میکنیم در قدم اول مودم وای-فای خود را روشن و خاموش کنید. اگر هم صرفا با اتصال بیسیم به اینترنت متصل میشوید، بهتر است اتصال سیمی از طریق کابل LAN را امتحان کنید.
شما همچنین میتوانید این احتمال را هم در نظر بگیرید شاید سرعت اتصال اینترنتی شما به صورت موقت بسیار کند شده باشد. آسانترین روش برای اطمینان از این موضوع، استفاده از وبسایت Speed Test است. برخی از موتورهای جستوجو نظیر گوگل و بینگ به شما اجازه میدهند تا یک تست سرعت ساده را در همان محیط انجین، بدون نیاز به رجوع به وبسایت خاص انجام دهید.
اگر مشکل از اتصال اینترنتی شما نباشد، شاید یک مشکلی بین سیستم عامل و مرورگر به وجود آمده که جلوی بارگذاری سایت در مرورگر گرفته میشود. شما میتوانید از ابزارهای عیبیابی وای-فای در ویندوز استفاده کنید. با یک جستوجو در اینترنت میتوانید نرم افزارهای مختلفی را در این زمینه پیدا کنید.
۳. تغییر سرور DNS
یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن ارور ارور this site can’t be reached میتواند به دلیل اختلال در DNS باشد. با تغییر DNS شاید بتوانید این مشکل را حل کنید. شما احتمالا از DNS خاصی استفاده میکنید که شرکت تامینکنندهی اینترنت (ISP) برای شما راهاندازی کرده است. تغییر DNS با آدرسهای گوگل یا کلادفلیر شاید بتواند این مشکل را برطرف کرده و حتی سرعت وبگردی را هم بیشتر کند. با این که شما میتوانید هر DNS را در سیستم عامل خود وارد کنید، در ادامه نحوه تغییر DNS به کلادفلیر را آموزش میدهیم.
تغییر DNS در ویندوز ۱۰
اگر شما از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، باید مراحل زیر را انجام دهید:
۱. در کنترل پنل وارد Network and Sharing Center شوید.
۲. در نوار ابزار سمت چپ، روی Change adapter settings کلیک کنید.
۳. روی اتصال شبکهی ترجیحی خود راست کلیک کرده و وارد Properties شوید.
۴. در سربرگ Networking به دنبال Internet Protocol Version 4 (TPC/IPv4) باشید و روی آن دو مرتبه کلیک کنید.
۵. دایرهی مربوط به Use the following DNS server addresses را فعال کنید.
۶. در بخش Preferred DNS باید ۱.۱.۱.۱ و در بخش Alternate DNS باید ۱.۰.۰.۱ را وارد کنید.
تغییر DNS در ویندوز ۱۱
اگر با ویندوز ۱۱ مشغول به کار هستید، باید اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱. روی Hardware properties کلیک کنید.
۲. به دنبال گزینهی DNS باشید و روی دکمهی Edit کلیک کنید.
۳. گزینهی IPv4 را روشن کرده و عبارت ۱.۱.۱.۱ را در بخش Preferred DNS و ۱.۰.۰.۱ را در بخش Alternate DNS وارد کنید.
شما میتوانید به غیر از کلادفلیر از DNSهای دیگر هم استفاده کنید.
۴. غیر فعال کردن IPv6
به منظور غیر فعال کردن IPv6 باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱. دکمههای Win + I را روی کیبورد فشار داده تا پنجرهی Settings باز شود.
۲. روی Network & Internet کلیک کنید.
۳. در بخش سمت چپ، روی Wi-Fi (اگر به صورت بیسیم متصل شدهاید) یا Ethernet (اگر به صورت با سیم متصل شدهاید) کلیک کنید.
۴. گزینهی Hardware properties را انتخاب کنید.
۵. حالا در بخش IP Assignment به مسیر Edit »» Manual رفته و دکمهی IPv6 را خاموش کنید.
در ویندوز ۱۰، مراحل ۱ تا ۳ که در بخش بالا نوشته شده را انجام داده و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. روی Network and Sharing Center کلیک کنید.
۲. در منوی سمت چپ، روی Change adapter settings کلیک کنید.
۳. روی اتصال شبکهی خود راست کلیک کرده و به Properties بروید.
۴. در سربرگ Networking باید تیک Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) را بردارید.
۵. روی Ok کلیک کرده تا تغییرات اعمال شود.
با غیر فعال کردن IPv6 به احتمال زیاد مشکل شما حل خواهد شد.
۵. غیر فعال کردن افزونههای مرورگر
گاهی اوقات امکان دارد افزونهها، تنها مداخلهگر در این ماجرا تلقی شوند. این اتفاق معمولا روی مرورگر مایکروسافت ادج به کرات رخ میدهد. به خصوص اگر شما افزونههای مسدود کنندهی تبلیغات (Ad-blockers) روی مرورگر نصب کرده باشید. برای غیر فعال کردن افزونهها روی مرورگر مایکروسافت ادج باید مراحل زیر را انجام دهید:
۱. در مروگر ادج باید روی دکمهی منوی سه نقطهای کلیک کنید.
۲. روی Extensions کلیک و سپس Manage extensions را انتخاب کنید.
۳. روی یک یا تمام افزونهها کلیک کرده تا آنها خاموش شوند.
در واقع افزونههای مرورگرهای مختلف نه تنها منابع پردازشی کامپیوتر را اشغال میکنند، پهنای باند ترافیک اینترنتی شما را نیز استفاده میکنند. بنابراین، اگر به افزونهی خاصی نیاز ندارید، پیشنهاد میکنیم آن را غیر فعال یا حتی حذف کنید.
در نهایت اگر مرورگر به هیچ عنوان سایتی را بارگذاری نکرد و شما مطمئن هستید ایراد از مودم نیست و با یک دستگاه دیگر میتوانید به اینترنت متصل شوید، پیشنهاد میکنیم مرورگر خود را ریست (Reset) کنید. معمولا در منوی تنظیمات مرورگرها، یک گزینه تحت عنوان Reset یا Restore Settings وجود دارد. با ریست کردن مرورگر، شما رسما با یک مرورگر با تنظیمات کارخانهای مواجه خواهید شد.
مشاهده همه
اگر هیچ یک از راه حلهای بالا برای رفع ارور this site can’t be reached کارایی نداشت و شما با هیچ دستگاهی نمیتوانید یک وب سایت را باز کنید، شاید اینترنت شما از سمت ISP دچار اختلال شده باشد. بنابراین، توصیه میکنیم چند دقیقه یا چند ساعت صبر کنید تا بلکه این مشکل آزاردهنده برطرف شود. در صورتی که ارور برطرف نشد، بهتر است با پشتیبانی شرکت اینترنتی خود صحبت کنید.
منبع: Makeuseof
- ۸ سایت برتر سال ۲۰۲۴ برای تست سرعت اینترنت